Головна Здоров'я Названо різновид молока, який старить мозок

Названо різновид молока, який старить мозок

by admin

Дослідники дійшли шокуючого відкриття про те, який саме різновид молока призводить до прискореного старіння мозку. Йдеться про повноцінне жирне молоко, і тепер його рекомендується вживати в дуже помірних кількостях.

Багато людей люблять молоко, а також активно споживають і різного роду молочні продукти, які включає підсолоджувачі. Але мало хто знає, що споживання двох повних чашок насиченого кальцієм молока з часом здатне зміцнити кістки. Однак нове дослідження показало, що існує один різновид молока, який дуже негативно впливає на інтелект і змушує мозок старіти в прискореному темпі.

Дослідження охопило 4668 осіб у віці від 55 до 75 років, які ділилися інформацією з приводу своєї дієти, а також проходили через різноманітні нейропсихологічні тести. Більшість добровольців спостерігався підвищений ризик захворювань серця. Через два роки після початку дослідження було проведено нове опитування, яке показало, що у любителів повноцінного жирного молока процес зниження когнітивної діяльності прискорився.

Хоча остаточні висновки робити передчасно, експерти вважають, що найважливішим результатом їх спостережень є необхідність уважніше ставитися до власного харчування. Якщо жирне молоко дійсно і призводить до зниження когнітивної діяльності, воно точно не може бути єдиною причиною цього.

Багато людей, що налягали на це молоко, також вживали багато цукру та інших штучних підсолоджувачів з молочними продуктами, включаючи морозиво. А це може призвести до стрибків рівня цукру в крові, зниження чутливості до інсуліну, що також негативно впливає на когнітивне здоров’я. Любителям жирного молока рекомендується не забувати про ферментовані молочні продукти, включаючи кефір, йогурт та пробіотики.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини