Головна Здоров'я Названо правильні способи приготування корисної вівсянки

Названо правильні способи приготування корисної вівсянки

by admin

Вівсянка вважається одним з кращих “вуглеводних” продуктів, який підходить для сніданку. Каша багата розчинною клітковиною, а дослідження навіть показали, що її регулярне вживання може продовжити життя. Але щоб отримати всю користь від страви, її потрібно правильно приготувати.

В першу чергу, не варто використовувати в якості підсолоджувача цукор. Найкраще замінити його на натуральні ягоди і фрукти. Крім того, можна збільшити вміст білка, додавши в кашу горіхи.

Також було доведено, що холодна вівсянка корисніша для травлення, ніж гаряча. Оскільки овес має властивість ферментуватися, кількість фітинової кислоти під час цього процесу зменшується, завдяки чому каша засвоюється набагато краще.

Крім цього, в страву можна додати горіхове масло і шоколадну стружку. “Додаючи трохи білка в вівсянку вранці, Ви можете уникнути насиченого вуглеводами сніданку і здуття живота. Для цього достатньо двох столових ложок арахісового або іншого горіхового масла, однієї мірної ложки протеїнового порошку або навіть трохи мигдалю”, – розповіли дієтологи.

Фахівці також порадили вибирати вівсяні пластівці з мінімальною обробкою і без ароматизаторів. “Слід триматися подалі від вівсяних пластівців швидкого приготування і ароматизованих, оскільки вони містять величезну кількість доданого цукру”, – пояснив дієтолог Кріс Хіггінс. “Замість цього купуйте цільні вівсяні пластівці, так як вони довше перетравлюються, краще засвоюються і надовго забезпечують відчуття ситості”, – додав він.

Джерело news24.in.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини