Головна Здоров'я Названий найкращий фрукт для захисту кісток від старіння

Названий найкращий фрукт для захисту кісток від старіння

by admin

Овочі та фрукти однозначно корисні для нашого здоров’я, але деякі особливо. І тепер дослідники виявили фрукт, що дозволяє захищати кістки від вікових процесів.

Вчені з Університету Пенсільванії провели дослідження, в якому взяли участь жінки постклімактеричного віку. Воно показало, що чорнослив є найкориснішим фруктом для захисту кісток від вікових змін.

Це особливо важливо, оскільки мінеральна щільність кісток у жінок після настання менопаузи стрімко скорочується, що наражає їх на ризик остеопорозу і важких травм від падінь і переломів. Учасниці цього дослідження вживали 6, 12 ягід чорносливу на день або жодної. Спостереження тривали 12 місяців.

Вони показали, що поглинання від 6 до 12 ягід чорносливу на день скорочує вираженість запальних медіаторів, що сприяють втраті мінеральної щільності кісток у жінок постклімактеричного віку. Це робить чорнослив дуже перспективним дієтичним засобом для боротьби з остеопорозом. Багато фруктів та овочів багаті біологічно активними сполуками на кшталт фенольної кислоти, флавоноїдів та каротиноїдів, які захищають від остеопорозу.

Однак чорнослив містить поліфеноли, що зменшують запалення та окисний стрес – два основні фактори, що сприяють втраті кісткової маси. Також у чорносливі безліч поживних інгредієнтів на кшталт мінералів, вітаміну К, фенольних сполук та харчових волокон. І все це також дуже важливо для профілактики остеопорозу.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини