Головна Здоров'я Названі шкідливі наслідки надмірного вживання моркви

Названі шкідливі наслідки надмірного вживання моркви

by admin

Видання Eat This, Not That! опублікувало статтю про наслідки надмірного вживання моркви. Даний овоч містить значну кількість корисних речовин, поряд з цим не слід захоплюватися ним, так як можливо пожовтіння шкіри на ступнях і долонях.

Автори публікації розповіли, що при значних порціях моркви в кров надходить значна кількість бета-каротину. Поява жовтизни на шкірному покриві називається каротинотермією. У той же час дане прояв не небезпечно для людини.

Названий овоч здатний викликати різні алергічні реакції, в такому випадку на шкірі з’являється висип, спостерігаються набряки. В основному їм схильні люди, які страждають полінозом – алергією на пилок рослин.

При негативній реакції організму на трави і дерева в період їх цвітіння можлива паралельна негативна тенденція і щодо моркви.

Відзначена і користь названого овоча. Він містить до 2 г клітковини, що уповільнює процес всмоктування глюкози в кров. Американські вчені провели дослідження, в ході якого були піддані аналізу дані майже 38 тисяч чоловіків і жінок.

Дослідники виявили, що чим більше моркви в раціоні, тим нижче ризик розвитку діабету другого типу.

Джерело useti.org.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини