Головна Lifestyle Ця неприємна риса характеру видає людей з низьким інтелектом

Ця неприємна риса характеру видає людей з низьким інтелектом

by admin

Соціологи розкрили рису характеру, яка вказує на незначні когнітивні здібності людини. Зокрема, характер таких людей вказує на прихований низький інтелект, адже вони презентують себе як королі світу.

Дослідження показали, що люди-нарциси, грішать тотальним самомилуванням, насправді мають дуже кульгає когнітивну рефлексію. Якщо буквально, то люди з таким характером «попадаються» на питаннях з підступом, і не можуть набрати достатню кількість балів IQ.

Як показали дослідження, нарциси найчастіше відповідали на питання неправильно, беручи до уваги найбільш очевидну відповідь, в той час як істина була прихована всередині. Це і є порушення когнітивної рефлексії.

Як пояснив автор дослідження, володар Шнобелівської премії, доктор Джонатан Фугельсанг, вся справа в порушенні рефлексивного мислення. Нарциси попадаються на вудку очевидних відповідей, але неправильних. Водночас, їх характерною особливістю є непохитна віра у свій інтелект, яка при простому тестуванні не виправдовує себе.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини