Головна Здоров'я Медики розповіли, що вживання нуту попереджає розвиток цукрового діабету другого типу

Медики розповіли, що вживання нуту попереджає розвиток цукрового діабету другого типу

by admin

Медики розповіли, що при регулярному вживанні нуту можна попередити розвиток цукрового діабету другого типу. Згідно з твердженням експертів, для гарного самопочуття необхідно дотримуватися здорової дієти.

Фахівці відзначили, що не існує певних продуктів, які не варто включати в раціон, якщо спостерігається цукровий діабет. При цьому необхідно знизити кількість споживаного цукру, жиру і солі.

Лікарі радять віддавати перевагу фруктам, овочам і деяким крохмалистим продуктам, серед яких макарони.

Вчені також досліджували властивості нуту, здатного запобігти розвитку діабету. За допомогою даного продукту можна контролювати показники цукру в крові. В ході одного з досліджень 19 дорослих щодня протягом 1,5 місяця вживали їжу на основі нуту.


Після їх обстеження з’ясувалося, що у них знизився рівень цукру в крові і інсулін після прийому їжі. Нут має корисні властивості і підійде для людей з цукровим діабетом другого типу.

Наукові співробітники повідомили, що при втраті ваги полегшується зниження показників цукру в крові. У нуті є білок і клітковина, що допомагають контролювати апетит і уповільнюють травлення.

Джерело uapress.kyiv.ua



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини