Головна Здоров'я Лікарі назвали тривожні симптоми, які вказують на рак підшлункової залози

Лікарі назвали тривожні симптоми, які вказують на рак підшлункової залози

by admin

Лікарі називають рак підшлункової залози “тихим вбивцею”. Справа в тому, що його складно визначити на ранніх стадіях і люди звертаються до лікаря, коли рак вже перейшов в запущену стадію. Щоб розпізнати проблеми з підшлунковою залозою, медики рекомендують звернути увагу на наступні тривожні симптомів.

Так як підшлункова залоза розташована в черевній порожнині, то попередити про її захворювання може тупий біль в шлунку через тиск на орган. Приблизно в 70% випадків це вказує на рак підшлункової. Лікарі підкреслюють, що спочатку людина може відчувати невеликий дискомфорт, який пізніше перетворюється сильну і постійний біль. Викликати підозри повинна і біль в спині. Вона виникає через тиск на нерви, що оточують залозу.

Також рак підшлункової залози може провокувати свербіж шкіри. Медики кажуть, що виною тому білірубін, який накопичується в шкірі. У місці свербіння можна помітити її пожовтіння через жовтяницю, яка йде рука об руку з раком підшлункової. Через неї ще жовтіють білки очей і темніє сеча.

На думку Харві Б. Саймон – доктора медицини, лікаря-терапевт з Бостона, Массачусетс, проблеми з підшлунковою залозою можуть викликати депресію. Якщо людина раніше ніколи не відчував занепокоєння і депресивних настроїв, то він повинен перевіритися в тому числі і на наявність у нього раку підшлункової.

Втрата ваги – ще один симптом проблем з підшлунковою, за даними клініки Мейо. Прогресуючий рак споживає багато енергії, через що людина худне і сильно втомлюється. Також пухлина може викликати відчуття ситості або утруднити прийом їжі, чинячи тиск на шлунок, провокуючи нудоту і блювоту. Крім того, пошкоджена підшлункова залоза не функціонує належним чином, щоб допомогти організму переробляти поживні речовини. Це, в свою чергу, позначається на роботі кишкового тракту. Якщо ж порушується обмін речовин, то тут цілком ймовірно стрімкий розвиток діабету.

На рак підшлункової залози вказує і тромбоз глибоких вен. Зазвичай він проявляється у вигляді почервоніння, набряку і болю в тій нозі, в якій є кров’яний згусток. Оскільки шматочок згустку крові може потрапити в легені і утруднити дихання, його потрібно негайно перевірити.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини