Головна Здоров'я Лікарі назвали щоденну кількість кроків, щоб запобігти хворобі Альцгеймера

Лікарі назвали щоденну кількість кроків, щоб запобігти хворобі Альцгеймера

by admin

Хвороба Альцгеймера виникає, коли згустки білків заважають клітинам мозку спілкуватися один з одним. Результатом цього є зниження когнітивних функцій понад те, що можна очікувати як наслідок старості. Ключові симптоми можуть включати сплутаність свідомості, дезорієнтацію і марення. Згідно з одним напрямком досліджень, виконання близько 9000 кроків в день може знизити ризик погіршення роботи мозку.

Позитивний вплив вправ на мозок добре задокументовано, а захист органу від погіршення не вимагає енергійних зусиль. Помірні фізичні навантаження у формі ходьби виявилися надзвичайно корисними в запобіганні занепаду сил.

Згідно з висновками ходьба менше 9000 кроків на день може захистити мозок від хвороби Альцгеймера.

Рейза Сперлінг, директор Центру дослідження та лікування хвороби Альцгеймера та співавтор дослідження, сказала:

“Благотворні ефекти були помічені навіть при помірному рівні фізичної активності, але були помітні при проходженні близько 8900 кроків, що лише трохи менше, ніж у звичайної людини. 10 000, які багато хто з нас прагнув досягти щодня”.

Дослідники оцінили, як фізична активність впливає на нейродегенерацію, в дослідженні 182 учасників із середнім віком понад 73 років. Учасники мали підвищений рівень B-амілоїдного білка в мозку, і вони вважалися більш високим ризиком психічного занепаду.

Наявність бета-амілоїдних бляшок в головному мозку є одним з основних ознак хвороби Альцгеймера.

“У мозку людини з хворобою Альцгеймера аномальні рівні цього природного білка накопичуються разом, утворюючи бляшки, які накопичуються між нейронами і порушують функціонування клітин”.

Джерело medicalanswers.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини