Головна Здоров'я Доведено, що кава уповільнює вікові проблеми із серцем (але є одна умова)

Доведено, що кава уповільнює вікові проблеми із серцем (але є одна умова)

by admin

Кава має деякі переваги для здоров’я. Це було відомо протягом деякого часу, але ступінь цих переваг була предметом суперечок. Деякі дослідження говорять, що це збільшує ризик розвитку раку у людини. Інші дослідження говорять, що це знижує ризик розвитку раку.

Дослідження людей з британського біобанку показало, що ті, хто випиває до трьох чашок меленої кави в день, ризик смерті від серцевих захворювань був на 17% нижче, а ймовірність смерті від інсульту — на 21 %.

В ході дослідження також було виявлено, що кава без кофеїну має ряд переваг для здоров’я. Любителі кави без кофеїну мають більш низький ризик смерті в порівнянні з тими, хто взагалі не пив каву.

Причина цього полягала в тому, що вчені виявили, що не вся користь для здоров’я від кави пов’язана з кофеїном, а з антиоксидантами та іншими хімічними речовинами.

Деякі відмінності в способах приготування деяких видів кави пов’язані з процесами їх приготування в залежності від типу кави. Однак у користі кави була межа, і він визначався кількістю. Люди, які випивали більше трьох чашок на день, мали менше позитивних результатів.

Вживання більше трьох чашок в день було пов’язано з підвищеним ризиком смертності в цілому в порівнянні з тими, хто не п’є каву.

Доктор Пал Маурович-Хорват сказав, що вони змогли використовувати МРТ-сканування «для аналізу впливу регулярного вживання кави на структуру і функцію серця».

“Ми виявили, що регулярне споживання кави від легкого до помірного … може уповільнити вікові серцеві зміни”.

Джерело dailynews.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини