Головна Здоров'я Дієтолог пояснила, чому не можна їсти гречку щодня

Дієтолог пояснила, чому не можна їсти гречку щодня

by admin

Хоча гречка має ряд корисних для організму властивостей, їсти її щодня не варто. На це вказала в бесіді з журналістами лікар-гастроентеролог і дієтолог.

Фахівець зазначила, якщо щодня налягати на гречку, то таким чином формується обмежена харчова поведінка. Є безліч інших круп і гарнірів зі складними вуглеводами, включаючи картоплю і кіноа.

Лікар підкреслила, що раціон повинен бути різноманітним, щоб з нього надходила максимальна кількість корисних і поживних речовин. Оптимально вживати гречку двічі на тиждень.

Протипоказаний продукт при проблемах з підшлунковою залозою, або ж його потрібно сильно розварювати, щоб каша ставала м’якою і не навантажувала травну систему. Чи не їдять гречку відразу після операцій на шлунку, а також при наявності алергії на це блюдо.

Відрізняється каша і корисними властивостями, її можна додавати в раціон при діабеті за рахунок хорошого глікемічного індексу. Вона не дуже швидко підвищує рівень глюкози, на тлі чого і коливання цукру менше. У складі продукту містяться білок, що відносяться до групи B вітаміни, клітковина, а також марганець і залізо.

Джерело storinka.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини