Головна Здоров'я Чорний чай може бути ефективним для зниження рівня цукру

Чорний чай може бути ефективним для зниження рівня цукру

by admin

Дослідження показало, що вживання чорного чаю може давати ефект помітного зниження рівня цукру в крові протягом наступних 60 хвилин.

При захворюванні на діабет 2-го типу доводиться вести довічну боротьбу з підвищеним рівнем цукру в крові, і дотримання певних харчових звичок є одним з ключових способів досягти ремісії. У раціоні повинні бути присутніми певні продукти і напої, що містять компоненти, що забезпечують протидії стрибкам, викликаним прийомом їжі.

Зокрема, як випливає з дослідження, опублікованого Азіатсько-Тихоокеанським журналом клінічного харчування, чорний чай може ефективно протистояти підвищенню рівня глюкози (цукру) в крові у здорових людей, а також у людей з передіабетом. Його учасниками чоловіки і жінки віком від 20 до 60 років, які не мали проблем зі здоров’ям і схильні до цього порушення, що означає, що рівень цукру в крові є підвищеним, хоча діабету ще немає.

В ході випробувань учасники вживали солодкий напій, після чого їм давали чорний чай або плацебо. У добровольців бралися проби крові з різними проміжками часу. Ефект зниження рівня цукру був зафіксований протягом 60 хвилин після прийому чорного чаю.

“Вживання чорного чаю може знизити рівень глюкози в крові після вживання сахарози” – підсумували дослідники.

Загальні поради щодо зниження рівня цукру в крові. Один з найдієвіших способів контролювати цукор в крові – це харчування з урахуванням глікемічного індексу (ГІ) продуктів. ГІ показує, з якою швидкістю глюкоза надходить в кров після їжі або калорійних напоїв. У раціоні слід віддавати перевагу продукти, що мають низький глікемічний індекс.

Джерело arguments.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини