Головна Здоров'я Чи призводить звичка затримувати випорожнення до розвитку раку кишечника?

Чи призводить звичка затримувати випорожнення до розвитку раку кишечника?

by admin

Багато людей вважають за краще затримувати випорожнення, щоб не спорожнюватися в некомфортних умовах – чи може така звичка сприяти розвитку раку?

Частота відвідування туалету у всіх людей різна, це пов’язано з індивідуальними особливостями роботи організму, безпосередньо – з особливостями травного тракту. Але в будь-якому разі, вважають медики, звичка затримувати дефекацію є шкідливою, вона загрожує людям розвитком порушень функцій ШКТ, її захворювань.

«Набуття звички затримувати стілець означає, що залишки їжі, яку ви вживаєте, залишатимуться в організмі довше, ніж повинні. Це не лише збільшує час транзиту харчових мас трактом, а й погіршує якість життя», – попереджають медики.

Лікарі констатують: чим довше залишається в травному тракті його вміст, тим більш схильним він стає до бродіння та розкладу. До того ж кишечник звикає до того, що проходження відходів по ньому сповільнюється. Якщо спочатку людині доводиться робити деякі зусилля, щоб затримувати випорожнення, згодом вони вже не потрібні – транзит калових мас стає повільним сам по собі. Для людини це означає схильність до болю в животі і його здуття, метеоризму, запори.

Чи призводить звичка затримувати випорожнення до розвитку раку кишечника? Відповідь лікарів: так, призводить.

«Більш тривале за часом знаходження травних відходів у ШКТ пов’язане з підвищеним ризиком утворення каменів у жовчному міхурі, геморою, поліпів товстої кишки та колоректального раку».




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини