Головна Здоров'я Чи допомагає зелений чай за високого цукру: що показало дослідження

Чи допомагає зелений чай за високого цукру: що показало дослідження

by admin

За даними нового дослідження, використання екстракту зеленого чаю сприяє зниженню високого рівня цукру в крові шляхом покращення такого важливого для здоров’я показника як «цілісність кишечника».

Авторами дослідження, в якому вивчався вплив зеленого чаю на вміст цукру в крові, стали науковці з Університету штату Огайо.

Вчені провели випробування за участю 40 дорослих осіб (частина випробуваних мала діагностований метаболічний синдром, частина складалася із здорових людей).

Протягом 28 днів учасники проекту вживали жувальні цукерки, у яких містився екстракт зеленого чаю. За добу вони вживали приблизно п’ять чашок зеленого чаю. Окрему групу становили люди, які отримували плацебо.

Зрештою поліпшення показників цукру в крові було зафіксовано у всіх добровольців, які вживали зелений чай, як мали проблеми зі здоров’ям. Зокрема, у них була значно нижча концентрація глюкози в стані натще (порівняно з групою «плацебо»). Подальший аналіз показав, що серед учасників, які вживали зелений чай, покращені показники цукру в крові були тісно пов’язані зі зменшенням маркерів запалення у кишечнику.

За версією вчених, зелений чай насамперед покращує стан кишечника, а зниження цукру в крові є наслідком цього процесу.

«Проникність кишечника дозволяє бактеріям та пов’язаним з ними токсичним сполукам проникати в кровотік, стимулюючи слабовиражене хронічне запалення – це сприяє розвитку ожиріння та резистентності до інсуліну. При вживанні зеленого чаю відбувається значне зменшення проникності та запалення кишківника, з чим, мабуть, і пов’язане зниження цукру в крові», – констатував Річард Бруно, професор кафедри людського харчування в Університеті штату Огайо.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини