Головна Шоу-бізнес Помер народний артист України Григорій Шумейко

Помер народний артист України Григорій Шумейко

by admin

3 вересня у 73 роки не стало українського актора, народного артиста України Григорія Шумейко.

Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook львівського театру імені Марії Заньковецької, де працював артист.

«Непоправна втрата у нашому колективі… Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо», — йдеться в повідомленні.

Парастас за Шумейка відбудеться 3 вересня у Львові, вже 4 вересня прощання з актором заплановане у театрі імені Марії Заньковецької о 13:00, після чого його поховають.

«Прощання з народним артистом України Григорієм Шумейком: парастас відбудеться сьогодні о 20:00 у Храмі священномученика Климентія Шептицького. Завтра, 4 вересня, о 13:00 — прощання з актором у фоє театру», — йдеться в повідомленні театрі.

Григорій Шумейко — відомий український актор. Спочатку він закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, після цього освоїв режисуру.

За час своєї кар’єри артист встиг знятися у понад 100 різних картинах та театральних постановах. Поставив 20 вистав, як режисер.Григорій Шумейко також був нагороджений Орденом «За заслуги» III ступеня та відзнакою від Мінкультури «За досягнення в розвитку культури і мистецтва».




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини