Головна Запорожці перевозили наркотики в туалеті поїзда

Запорожці перевозили наркотики в туалеті поїзда

by admin

567x405xPM570image001.jpg.pagespeed.ic.7DYtZsGE2gБлизько сорока тисяч таблеток нарковмісних препаратів, зброя, готівкові кошти, отримані незаконним шляхом: такими є результати санкціонованих обшуків у членів ОЗГ, яка охоплювала своєю діяльністю кілька областей України. Апогеєм діяльності злочинців стало налагодження міжнародного каналу збуту в сусідню державу.

8 жовтня поточного року в ході проведення спільної спецоперації управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області та УСБУ в Запорізькій області було припинено діяльність організованої злочинної групи, яка «спеціалізувалася» у сфері незаконного обігу наркотиків. Учасники групи здійснювали придбання, зберігання та збут лікарських препаратів, у складі яких містяться наркотичні або психотропні речовини. Свою діяльність зловмисники розгорнули на території Запорізької, Одеської, Київської областей України, а також незаконно поставляли дані препарати в одне з сусідніх держав. До складу групи входило п’ять учасників. Організатор раніше вже був судимий за аналогічні злочини. В ході проведення ряду санкціонованих обшуків співробітниками міліції було виявлено та вилучено близько 40 тисяч таблеток лікарських препаратів, зброя, готівкові кошти, чорнові записи «бухгалтерії» ОПГ та інші речові докази. Загальна сума вилучених лікарських препаратів, за цінами «чорного ринку», складає більше мільйона гривень.


Крім цього, співробітниками УБОЗ був виявлений контрабандний канал, за допомогою якого наркотичні та психотропні речовини власне і доставлялися на територію іншої держави. Як виявилося, тайник для перевезення наркотиків був обладнаний в туалеті поїзда, який здійснював міждержавні рейси.

В даний час два фігуранта за рішенням суду вже заарештовано, ще один знаходиться під домашнім арештом. Що стосується інших учасників ОЗГ, то найближчим часом їм також буде обрано запобіжний захід. Триває досудове слідство.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини