Сьогодні я хочу показати вам, як я готую вершковий сир із замороженого кефіру. Сир виходить дуже смачний, такий вершковий сир ідеально підходить для приготування крему для торта, і якщо в такий сир додати трохи солі, улюблену зелень або часник, у вас вийде дуже смачна намазка на хлібець.
Інгредієнти:
- Кефір 2,5 % – 1,200 мл.
Приготування:
Я беру кефір з коротким терміном придатності, але можна робити сир і зі звичайного кефіру, у якого великий строк зберігання, головне кефір вибирати з високим відсотком жирності. Для того щоб кефір було зручно розморожувати, я його переливаю в пакет. Беру два пакети, про всяк випадок.
Пакет із кефіром зав’язую. Кефір потрібно заморозити. На це йде зазвичай 5 годин. Зручно з вечора прибрати його в морозилку і вранці продовжувати приготування.
Заморожений кефір перекладаю на друшляк. Друшляк я застелила марлею в два шари . Сам друшляк я встановила на глибокий посуд, щоб у нього стікала сироватка.
Заморожений кефір залишу при кімнатній температурі, на 3-4 години.
Коли кефір трохи розтанув, кладу зверху тарілку і встановлюю гніт (у мене банка з водою на 1 літр). Прибираю все в холодильник. Кожні три-чотири години, я дістаю все і перемішую, розбиваю шматочки, це роблю для того щоб прискорити процес. Можна просто залишити в холодильнику на 15-17 годин і не чіпати.
Під час розморожування, я міняю тарілку на блюдце. Минуло 15 годин і сир готовий! Ви можете контролювати щільність і густоту сиру самостійно. Якщо хочете щоб сир був більш рідким, тримайте його менше під гнітом. Якщо сир здається рідким, тримайте його довше під гнітом.
У процесі розморожування, стежте за тим, щоб дно друшляка не перебувало в сироватці . Сироватку потрібно зливати, або взяти посуд глибший.
Загалом з 1,200 мл. кефіру я отримала – 330 грам сиру і близько 700 мл. сироватки.
Це дуже вигідно. Для приготування крему для тортів зазвичай багато йде сиру, цей сир ідеально підходить для крему. Вам точно сподобається такий сир і спосіб приготування!