Готую простий салат швидкого приготування з баклажанів. Баклажани смажаться в олії, і після змішування з іншими компонентами дуже сильно нагадує смажені гриби. Також у салаті присутні відварені яйця і цибуля, маринована в оцті, вона надає салату пікантної кислинки.
Інгредієнти:
- Баклажан 3 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез 3 ст. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Столовий оцет 9% 3 ст. л.
- Вода 80 мл.
- Сіль 1/2 ч. л.
Приготування:
Головку ріпчастої цибулі очищаю, нарізаю тонкими півкільцями, складаю у тарілку, заливаю оцтом і окропом, додаю цукор і сіль. Мариную цибулю протягом 10 хвилин.
Баклажани нарізаю тонкими смужками, присипаю сіллю, перемішую, відставляю вбік на 30 хвилин, сіль позбавляє овоч гіркоти. Баклажани промиваю, висушую, закидаю на сковорідку, попередньо розігріту з олією. Олії не має бути мало, оскільки баклажани швидко її вбирають.
Смажу овоч на середньому вогні 5-7 хвилин до готовності, присипаю сіллю.
Баклажани перекладаю на паперову серветку, вона поглине зайву олію після смаження. Овоч остуджую, потім кидаю в глибоку ємність. Яйця відварюю круто, охолоджую, очищую, нарізаю великими смужками, додаю до баклажанів.
Цибулю віджимаю від маринаду, перекладаю в основний склад. Салат заправляю майонезом, присипаю сіллю та меленим перцем за смаком.
Суміш ретельно перемішую, щоб майонез огорнув кожен продукт.
Страву подаю на стіл у глибокому салатнику або викладаю на плоску тарілку за допомогою формувального кільця. Прикрашаю свіжою зеленню. Приємного апетиту!