Головна Рецепти Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

by admin

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після того, як температура напою стала прийнятною.

Подробиці

Не мають рації як ті, так і інші. Припиняти процедуру потрібно певний момент, інакше чай вийде або занадто слабким, або занадто міцним.

Як заварювати чорний чай

Тривалість заварювання класичного чайного напою повинна становити не менше ніж дві, але й не більше трьох хвилин.

За дотримання цієї умови смак чаю вийде ідеальним.

Як заварювати інші види напою

Білий та зелений чай необхідно заварювати протягом однієї-двох хвилин.

Причому важливе значення для приготування цих напоїв має і температура води. Пакетики не можна заливати вируючою рідиною.

Замість окропу бажано використовувати воду, що трохи охолола. Температура води, підготовленої для білого чаю, має становити 65-70 градусів, а зеленого – 75-80 градусів.

Щодо трав’яного чаю, то його потрібно заварювати у воді, яка щойно дійшла до кипіння. Бажана тривалість процедури – 3-6 хвилин.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини