Головна Рецепти Як варити яйця з тріснутою шкаралупою

Як варити яйця з тріснутою шкаралупою

by admin

Якщо на курячому яйці помічена тріщина, яка могла з’явитися дуже давно, то такого продукту потрібно позбутися. А от якщо пошкодження виникло нещодавно, викидати їжу не треба. Таке яйце можна обсмажити або використовувати у сирому вигляді як інгредієнт для інших страв.

Але що робити, якщо продукт хочеться зварити? Як зробити, щоб яйце не витекло в киплячу воду? Вирішити проблему дуже просто.

Що додати у воду

Якщо метою кулінара є приготування класичних варених яєць, а не яєць пашот, зробити таку страву все одно можна навіть за наявності тріщин на шкаралупі. Просто для термічної обробки такої страви доведеться використовувати рідину, до якої було додано досить багато солі.

Іншими словами, яйця з надтріснутою шкаралупою повинні варитися у дуже солоній воді.

І тут вміст продукту точно залишиться всередині. Справа в тому, що хлорид натрію сприяє більш швидкому згортання білка. Причому жодного негативного впливу на смакові якості страви не буде. Незважаючи на велику кількість солі у воді, варені яйця не стануть пересоленими.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини