Головна Рецепти Як варити яблука великими шматочками в густій карамелі: секрет «ледачого» конфітюру на зиму

Як варити яблука великими шматочками в густій карамелі: секрет «ледачого» конфітюру на зиму

by admin

Багато господинь мріють навчитися варити яблучне варення часточками у густому карамельному сиропі.

Подробиці

Рецепт такого варення не новий, але є певні секрети, про які господині і не здогадуються, через що замість такого варення виходить яблучне пюре.

Отже, що потрібно знати, щоб приготувати ідеальний яблучний конфітюр:

  • яблука не очищати від шкірки, потрібно просто видалити насіння;
  • яблука важливо вибирати тверді, які не перестигли;
  • самі яблука повинні бути дрібнішими, а ширина шматочків – товстішою;
  • важливо засипати яблука цукром із розрахунку 400-500 г на 1 кг яблук, залишити їх на 2-3 години;
  • яблука можна взяти кислі;
  • починати варити яблука треба, коли вони вже пустили сік, якщо його мало, то на дно миски додайте трохи води;
  • проварити 5 хвилин, вимкнути, потім повторити, але вже наступного дня.

За три дні потрібно варити варення 3 рази. За цей час яблучні шматочки карамелізуються.

Після чого можна розлити конфітюр по банкам та закатати.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини