Головна Рецепти Як варити малинове варення, щоб зберегти аромат свіжої ягоди: простий рецепт

Як варити малинове варення, щоб зберегти аромат свіжої ягоди: простий рецепт

by admin

Кожна господиня має «свій» рецепт малинового варення. Щоб варення вдалося на славу, важливо зважати на деякі особливості його приготування.

Подробиці

Є хитрощі, які можуть стати в нагоді при приготуванні малинового варення:

  • малині не подобається, коли її миють. Ягода починає вбирати вологу і втрачати форму, при варінні стає м’якою і розпадається;
  • варити малину потрібно в широкій та низькій мисці при низькій температурі. При високій температурі варення починає інтенсивно кипіти і вирувати, через що ягода втратить смак і запах. Варення стане коричнево-бурим, а ягоди розпадуться;
  • малину не потрібно довго варити: закипить, зняти піну та вимкнути. Після цього варення потрібно охолодити та довести до кипіння – і так 3 рази;
  • малину можна варити без води. Ягоду потрібно засипати цукром – від 1/3 до 1/2 від повної кількості та залишити на ніч.

Перемішувати малину із цукром не потрібно, щоб ягоди не розпалися. Цукор у малину потрібно всипати частинами після закипання. Так варення не пригорить.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини