Головна Рецепти Як швидко зварити буряк у мікрохвильовці в пакеті

Як швидко зварити буряк у мікрохвильовці в пакеті

by admin

Просто, швидко, без стомлюючого очікування та брудного посуду! Мінімум часу на приготування та ніякого брудного посуду. Головне – правильно вибрати буряк.

Підготуйте невеликі за розміром коренеплоди. Як не крути, але п’ять маленьких буряків будуть готові швидше, ніж один величезний буряк сорту “Гігантелла”. Тому овочі великого розміру краще залишити в магазині. Буряк ретельно вимийте під проточною водою. Кінчики з обох боків поки що не зрізаємо. Підготуйте рукав для запікання та пару спеціальних хомутиків, якщо вони є в комплекті.

За допомогою ножа наколи буряк по всьому периметру в декількох місцях. Це необхідно , щоб пришвидшити приготування.

Упакуйте буряк у пакет і затягніть кінці з обох боків хомутиками. Якщо їх немає в комплекті, просто зав’яжіть вузли щільніше. У верхній частині пакета зробіть кілька наскрізних отворів, не зачіпаючи нижню частину пакета. Якщо цього не зробити, то пакет згодом може лопнути з оглушливим хлопком від великої кількості пари всередині.

Покладіть пакет прямо на скляну тацю мікрохвильовки і готуйте протягом двох хвилин на потужності 800 Вт.

Потім зробіть перерву у приготуванні приблизно на хвилину, щоб піч трохи охолола. Потім знову увімкніть піч на дві хвилини. І знову зробіть перерву на хвилину.

Зрозуміти, чи готові буряки чи ні, можна, проткнувши їх ножем. Зазвичай процес приготування займає 8 хвилин, але час приготування може відрізнятися в залежності від розміру та кількості коренеплодів.

Коли буряк готовий, розріжте пакет ножем. Акуратно: пакет повний гарячого пару, не обпікайте руки. Буряк повинен повністю охолонути, після чого він готовий до очищення та подальшої роботи.

Приготовлений таким чином буряк зовсім не відрізняється від звареного у воді. Той самий смак, та сама структура. Можна подавати його просто як гарнір або приготувати салат.

Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини