Головна Рецепти Як приготувати в’ялені помідори: смачний делікатес, зроблений власноруч

Як приготувати в’ялені помідори: смачний делікатес, зроблений власноруч

by admin

В’ялені помідори – дуже популярні в будь-яку пору. Вони вважаються справжнім делікатесом за їх неповторний  смак та аромат. Помідори  додають у салати, піцу або просто кладуть на шкоринку рум’яного хліба, змащену м’яким сиром і насолоджуються поєднанням смаків.

Подробиці

Для приготування вам знадобляться:

2 кг помідорів (сливка)
400 мл олії
1 головка часнику
дрібка солі на кожен помідор
дрібка цукру
прованські трави

Спочатку помийте й посушіть  помідори, переберіть, щоб не було надто м’яких. Розріжте навпіл кожен помідор, видаліть плодоніжку. За деякими рецептами м’якоть видаляють, але краще залишати, щоб смак був насиченим.

Розкладіть помідори на деко й поставте у духовку, розігріту до 80 градусів, потім температуру треба знизити до 50 градусів. Помідори в духовці в’яляться 12-15 годин. Треба, щоб дверцята духовки були прочинені.

Готові помідори складіть в баночки, перекладіть подрібненим часником та пересипте сухими травами. Після цього залийте гарячою олією й закрийте кришкою. Баночки тримайте в холодильнику. Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини