Головна Рецепти Як приготувати просте і смачне варення з вишні

Як приготувати просте і смачне варення з вишні

by admin

Вишневе варення сміливо можна назвати одним із найсмачніших, тому господині намагаються запастися ласощами на зиму. Існує досить простий спосіб варіння варення, який припаде до вподоби багатьом. Завдяки особливій технології ягода дає багато соку, тому вишневе варення готуватиметься не так у цукровому сиропі, як у вишневому соку.

Як приготувати варення

Насамперед ягоди потрібно помити, видалити плодоніжки, не забути дістати кісточки. Потім потрібно взяти посуд відповідного розміру. На частину ягід береться 0,7 кг цукри.

Тобто на кілограм вишні потрібно 700 грамів, а ось на 3 кг доведеться підготувати вже 2,1 кг продукту.

Спочатку відправляємо в тазик ягоди та вмикаємо вогонь. Воду додавати не потрібно – вишня сама має дати сік. Якщо це не станеться, то можна влити зовсім небагато рідини. Вогонь має бути мінімальним.

Готувати ягоди в такий спосіб потрібно протягом півгодини. Потім потрібно прибрати таз із плити та всипати потрібну кількість цукру. За допомогою ложки рівномірно його розподіляємо і чекаємо на повне розчинення.

Після цього смачне та густе варення готове до закатування.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини