Головна Рецепти Як приготувати на зиму кабачки в буряковому соці

Як приготувати на зиму кабачки в буряковому соці

by admin

Рецепт зимової заготівлі. Простий метод закатування без стерилізації. Як приготувати кабачки в буряковому соці, читайте далі.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • кабачки — 2 кг;
  • буряк — 1,5 кг;
  • лимонна кислота — 1 ч.л.;
  • оцет 3% — 50 мл;
  • насіння кропу — 2 ст.л.;
  • сіль.

Як приготувати

Кабачки треба очистити від шкірки та насіння. Наріжте кружальцями, якщо у вас молоді кабачки. Якщо більші та старші, тоді можна все нарізати кубиком. Вкладіть кабачки в банку. Пересипайте їх насінням кропу.

З буряків треба вичавити сік. Розведіть його водою у співвідношенні 1:1. Додайте сіль та лимонну кислоту. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Залийте кабачки. Через 3 хвилини залийте. Знову доведіть до кипіння цей маринад та ще раз залийте кабачки. Повторіть третій раз.

Після останнього разу кабачки потрібно закатати кришкою. Охолодіть банку, перевернувши її дном догори.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини