Головна Рецепти Як приготувати млинці на кислому молоці: секрет, про який не здогадуються

Як приготувати млинці на кислому молоці: секрет, про який не здогадуються

by admin

Такі млинці ще називають прісними, і призначені для приготування ситних і смачних страв з несолодкими начинками. Ви можете загортати у прісні млинці гриби, різні поєднання овочів, м’ясо, рибу. Але можна подавати їх і як самостійне частування, якщо любите солодке, то з варенням, джемом, згущеним молоком або морозивом.

Що знадобиться на 5-6 порцій

  1. 500 кислого молока;
  2. 1 ст. білого просіяного борошна;
  3. 75 мл сметани;
  4. 1 яйце;
  5. 1-1,5 ст. л. цукру;
  6. 10-15 г соди;
  7. 2 щіпки кухонної солі;
  8. олія.

Приготування

  • З’єднайте в одному посуді сметану, свіже яйце та цукор. Ретельно перемішайте інгредієнти між собою, щоби цукор розчинився;
  • Тоді влийте в суміш кисле молоко кімнатної температури. Всипте соду, розмішайте, додайте сіль;
  • Влийте рідкий інгредієнт, що залишився – масло пісне, однієї столової ложки достатньо. В останню чергу додайте просіяне борошно і вимішайте тісто для млинців на кислому молоці до однорідності;
  • 4Випікайте вироби на добре прожареній і змащеній жиром сковорідці. Можете обробляти дно сковороди як олією, так і топленим вершковим маслом, а найкраще, на думку досвідчених господинь, прісні млинці виходять на шпику;
  • Шматок сала просто наколіть вилочкою і перед кожною порцією тесту змащуйте сковороду;

Коли млинці на кислому молоці будуть готові, одразу подавайте з тими добавками, які люблять ваші домочадці чи гості.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини