Головна Рецепти Як правильно посмажити картоплю: рецепт, яким користуються у ресторанах

Як правильно посмажити картоплю: рецепт, яким користуються у ресторанах

by admin

Смажена картопля має значний список шанувальників: страва не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. Часто господині стикаються з тим, що овоч перетворюється на свого роду кашу, втрачаючи текстуру та приємний смак. Так відбувається тому, що не всі знайомі з правильною технологією приготування страви, що включає низку нюансів.

Які продукти варто підготувати для рецепту:

Як правильно посмажити картоплю: рецепт, яким користуються у ресторанах

  • кілограм картоплі;
  • велика цибулина;
  • сіль.

Як готувати:

Насамперед, зрозуміло, ми чистимо саму картоплю від шкірки і промиваємо плоди, щоб позбутися остаточно залишків піску і бруду.

Потім овоч потрібно подрібнити. Щоб ступінь прожарювання був ідеальним, орієнтуйтесь на форму соломки – як у закладах фастфуду.

А ось потім слідує одна хитрість: соломку картоплі доведеться відправити в миску з водою хоча б на півгодини.

Після зливаємо рідину і сушимо овоч: від вологи не повинно залишитись і сліду.

Для смаження вибираємо якісну сковорідку з чавуну з товстими стінками, розігріваємо, вливаємо оливкову олію та спокійно смажимо на вогні середньої інтенсивності без помішування близько 4-5 хвилин, а потім можна пройтися ложкою.

Потім додаємо нашатковану цибулю і накриваємо кришкою. Смажимо до готовності, але помішувати варто зрідка.

За пару хвилин до закінчення додаємо сіль.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини