Я закохалася в цей торт з першого скуштованого шматочка! Найсмачніший торт. Готується дуже просто. Крем виходить дуже смачним, нагадує морозиво. З дуже простого набору продуктів виходить дуже смачний і прекрасний торт! Спробуйте приготувати!
Інгредієнти:
Тісто:
- Вершкове масло – 80 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Вода – 200 мл.
- Борошно – 120 г
- Яйце – 4-5 шт.
- Какао – 2 ст. л.
- Горіхи або мигдальні листочки
Крем:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Крохмаль кукурудзяний – 60 г
- Молоко – 500 мл.
- Вершкове масло – 160 г
Приготування:
Крем:
Розбиваю яйця в каструлю з товстим дном, додаю цукор, ванільний цукор, крохмаль, перемішую до однорідності. Заливаю молоко і варю на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Перекладаю крем у тарілку та накриваю плівкою в контакт, залишаю охолоджуватись.
Тісто:
В каструлю з товстим дном кладу вершкове масло, додаю сіль та вливаю воду, розчиняю на вогні. Тоді всипаю борошно, вимикаю вогонь та замішую. Тоді залишаю масу охолоджуватись.
Додаю по 1 яйцю та збиваю міксером.
Всипаю какао та замішую міксером. Ділю тісто на 4 частин.
У форму кладу пергамент та викладаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 210 градусів приблизно 10 хвилин. Випікаю таких 4 однакових коржа.
Крем:
Збиваю міксером до пишності вершкове масло.
До масла додаю частинами охолоджений крем та збиваю міксером.
Розрізаю коржі навпіл, отримую 8 однакових.
Збираю торт, кожен корж змащую кремом. Боки посипаю горіхами або мигдальними листочками. Залишаю торт на декілька годин настоятись.
Нарізаю та смакую!