Пропоную приготувати дуже смачний і красивий пляцок, де кольори від темнішого до світлішого.
Інгредієнти:
Маковий корж:
- 8 білків
- дрібка солі
- 1,5 скл. цукру (склянка 200 мл)
- 1,5 скл. борошна
- 1 ст. л. розпушувача
- 3/4 скл. молока
- 2 скл. маку мелений
- 3 ст. л. масла
- 3 жовтки
Бісквіт на жовтках:
- 8 жовтків + 1 ціле яйце
- 1 1/3 скл. цукру
- 1,5 скл. борошна
- 1 ст. л. розпушувача
- 3/4 скл. теплого молока
- 1/3 скл. олії
Кокосовий корж:
- 8 білків
- дрібка солі
- 1 скл. цукру
- 200 г кокосової стружки грубого помелу (або дрібної 100 г)
- 3 ст. л. картопляного крохмалю
Крем:
- 5 жовтків
- 3/4 скл. цукру (на 200 мл)
- 600 мл молока
- 40г кукурудзяного крохмалю або ванільного пудингу
- 3 ст. л. борошна
- 1,5 ст. л. розчинної кави
- 250-300г масла 82%
Просочення:
- 200 мл кип’яченої негарячої води
- 1 ч. л. цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
Додатково:
- Кокосова стружка
Приготування:
Маковий корж:
Збиваю міксером білки з дрібкою солі, потім частинами додаю цукор. В окремій мисці змішую борошно з розпушувачем. Окремо кип’ячу молоко, вливаю до маку і перемішую. Тоді до маку ще додаю масло.
До збитих білків додаю ще жовтки і збиваю до однорідності. Вмішую борошно.
Додаю до маси мак і перемішую.
У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 30 хвилин.
Бісквіт на жовтках:
Жовтки і 1 яйця збиваю з цукром до світлої маси. Додаю половину борошна і розпушувача, перемішую лопаткою. Додаю молоко і олію, перемішую. В кінці додаю решту борошна і розпушувача.
У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 30 хвилин.
Кокосовий корж:
Збиваю міксером білки з дрібкою солі, потім частинами додаю цукор.
Додаю крохмаль, перемішую міксером, і тоді кокосову стружку, перемішую лопаткою.
У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 30 хвилин.
Крем:
Збиваю міксером жовтки з цукром, додаю 200 мл холодного молока, крохмаль або пудинг, борошно і розчинну каву, перемішую.
400 мл молока кип’ячу і вливаю до суміші. Варю крем постійно помішуючи до загустіння. Заварна основа маю застигнути о кімнатної температури під плівкою.
М’яке масло вимішую міксером, тоді додаю заварну основу і перемішую до однорідності.
Просочення:
Кип’ячену воду змішую з цукром та лимонним соком. Просочую маковий корж.
Викладаю поверх крем і розрівнюю. Потім кладу корж на жовтках, просочую, крем. Закриваю кокосовим коржем і кремом.
Прикрашаю кокосовою стружкою. Залишаю на ніч в холодильку.
Нарізаю і смакую!