Старовинний рецепт української випічки. Колись пекла такі бабуся! Неймовірно смачні, пухкі, м’які, багато начинки всередині!
Інгредієнти:
- Борошно 600 гр.
- Сметана 180 мл.
- Вершкове масло 250 гр.
- Цукор 100 гр.
- Дріжджі 25 гр.
- Вода тепла 100 мл.
- Яйця 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Ванільний цукор 10 гр.
Начинка:
- Сливове повидло (можна взяти інше варення або нутеллу)
Приготування:
Розведу дріжджі, до них додаю цукор та тепле молоко, перемішую, щоб усе розчинилось.
В борошно додаю сіль, ванільний цукор, цукор, розведені дріжджі, яйце, розтоплене вершкове масло та сметану і замішую руками тісто.
Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю в теплому місці на 1,5 години.
Розкатую тісто та нарізаю на квадратики, накладаю начинку, у мене це повидло, можна взяти інше варення або нутеллу.
Скручую кіфлики в трубочку та викладаю на форму застелену пергаментом. Залишаю ще на декілька хвилин, щоб підросли.
Змащую зверху збитим яйцем або тільки жовтком. Ставлю у розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 15 хвилин.
Вийшли дуже пухкі, рум’яні та смачні кіфлики!
Джерело