Головна Рецепти Візитна картка усіх Карпатських ресторанів! Рецепт взяла в Буковелі! Дуже смачні гуцульські або панські деруни!

Візитна картка усіх Карпатських ресторанів! Рецепт взяла в Буковелі! Дуже смачні гуцульські або панські деруни!

by admin

Ділюсь рецептом найсмачнішої страви “Гуцульський дерун”! Ви обов’язково маєте його спробувати, дуже ніжний та ароматний!

Інгредієнти:

Дерун:

  • 2 кг. вареної картоплі
  • 1 цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. борошна
  • 0,5 ч. л. куркуми
  • сіль, чорний мелений перець до смаку
  • олія для смаження

М’ясна начинка:

  • 300 гр. м‘яса (телятина, свинина, курятина)
  • 300 гр. шампіньйонів
  • 2 цибулини
  • 2 ст. л. сметани
  • 0,5 ст. л. борошна
  • 3-4 зубчики часнику
  • сіль, чорний мелений перець до смаку
  • твердий сир

Соус:

  • 1 цибулина
  • 3-4 шт. шампіньйонів
  • 1 ст. л. сметани
  • 100-150 мл. молока
  • 0,5 ст. л. борошна
  • сіль, чорний мелений перець до смаку

Приготування:

М’ясна начинка:

Нарізаю м’ясо кубиками та тушкую на сковорідці з олією. Обсмажую до тих пір, поки вона не змінить колір з усіх сторін. Тоді накриваю кришкою та залишаю ще тушкуватись, час від часу помішую.

Нарізаю цибульку та додаю в сковорідку, обжарюю до прозорого кольору.

Нарізаю дрібно гриби та також обжарюю до м’якості.

Солю та перчу, перемішую. За 2-3 хвилини до кінці приготування начинки, лопаткою відсуваю від краю інгредієнти і кладу часник. Після того, як часник прожариться і віддасть свій смак і запах начинці, виймаю його. Але якщо ви дуже любите частик, то можете його залишити.

В кінці додаю сметану та перемішую.

Дерун:

На терці натираю варену картоплю, часник та цибулю.

Додаю сіль, перець та куркуму, перемішую.

Додаю ще яйце та борошно, перемішую.

Розігріваю олію та обжарюю великі деруни з обох сторін до золотистого кольору. Товщина деруна приблизно 0,5 сантиметри.

Коли дерун обжарився з обох сторін, ближче до краю викладаю начинку та натираю на терці сир.

Другим краєм прикриваю начинку. Обжарюю ще трішки з цієї сторони, тоді ще з другої.

Викладаю готові деруни на деко застелене пергаментом, зверху ще посипаю тертим сиром. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 15 хвилин.

Соус:

Нарізаю цибулю та обжарюю до прозорості на олії. Тоді нарізаю гриби, солю, перчу та обжарюю до готовності.

Перекладаю гриби до каструлі. У склянку до сметани додаю молоко і борошно та перемішую до однорідності.

Заливаю гриби сметаною, солю, перчу та варю до готовності.

Після готовності міксую блендером і соус готовий!

Деруни по-гуцульськи готові! Прикрашаю для запаху зеленню.

Дуже смакує з соусом!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини