Головна Рецепти Улюблений десерт усії Італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто! Вологий і дуже смачний сирний кекс!

Улюблений десерт усії Італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто! Вологий і дуже смачний сирний кекс!

by admin

Сьогодні ділюся рецептом дуже ніжного і найсмачнішого сирного кексу. Дуже ніжне вологе і при цьому тісто повітряне тісто, сподіваюся, рецепт припаде вам до смаку. У нашій родині це найулюбленіша сирна випічка.

Інгредієнти:

  • Лимон 1 шт. або сухофрукти 100-150 г
  • Цукор 220 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Сир 280 г
  • Яйця 3 шт.
  • Борошно 220 г
  • Розпушувач 7 г (1,5 ч. л.)
  • Сода харчова 2-3 г (0,5 ч. л.)
  • Сіль щіпка
  • Ванілін за смаком

Приготування:

Я кекс готуватиму з лимоном, якщо не хочете його використовувати, можна додати улюблені сухофрукти або взагалі нічого не додавати. Усі продукти для кексу мають бути кімнатної температури.

За допомогою чайної ложки відокремлюю м’якоть з одного лимона. Також можна нарізати лимон на часточки і відокремити всю м’якоть. У лимон додаю півтори столові ложки цукру із загальної кількості. Добре перемішаю і поки що залишаю.

Вершкове масло з’єдную з цукром все перемішую міксером. Потім додаю сир. Також добре все перемішую. Сир краще використовувати пастоподібний. У мене сир був зернистий і я його пробила блендером.

Тепер в отриману масу додаю по одному три яйця. Отримую досить рідку масу, в неї додаю підготовлений лимон (сухофрукти) добре перемішую.

Тепер перемішую борошно, розпушувач, соду і сіль. Просіюю все в миску, добре перемішую і перекладаю тісто у форму.

Тісто довго перемішувати не потрібно, до однорідності.

Форму я змащую вершковим маслом і посипаю панірувальними сухарями. Тісто розподіляю рівно за допомогою лопатки. Тепер для того щоб на кексі утворилася тріщина саме посередині, проводжу паличкою вздовж форми. В отриману лунку наливаю трохи олії і знову проведу паличкою.

Форму з тістом прибираю в добре розігріту духовку до 180 градусів. Випікається такий кекс 45-60 хвилин. Перші 40 хвилин духовку не відчиняю. Потім перевіряю на готовність за допомогою зубочистки.  Якщо так сталося, що кекс ще не готовий усередині, а рум’яності зверху вам достатньо, накрийте кекс фольгою і продовжуйте випікати.

Для приготування глазурі цукрову пудру змішую із соком лимона, регулюючи густоту. Чим більше ви додасте цукрової пудри, тим світлішою і густішою буде глазур.

Прикрашаю кекс глазур’ю. Зверху посипаю рубаними фісташками. Глазур швидко схоплюється і майже одразу можна нарізати кекс і запрошувати родину до столу.

Кекс дуже, дуже смачний. Просто спробуйте приготувати. Бажаю всім успіхів на кухні та смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини