Сьогодні ділюсь не традиційним рецептом млинців. Їх дуже обожнюють мої рідні, а я люблю їх радувати, тому стараюсь готувати такі млинці частіше. Вони уже ситні і ними легко можна нагодувати усіх.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 360 г;
- молоко – 400 мл;
- вода – 400 мл;
- олія – 4 ст.л.;
- яйце – шт.;
- сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
- куряче філе – 700 г;
- йогурт грецький або нежирна сметана – 130 г;
- часник – 3 зубчики;
- лимонний сік – 2 ст.л.;
- паприка – 1 ч. л.;
- кмин – 1 ч.л.;
- чорний перець – 1 ч.л.;
- сіль – 1 ч.л.;
- сир – 200 г;
- помідор – 7 шт.
Приготування:
Нарізаємо курячі філе на невеликі шматочки.
В окремій мисці змішуємо йогурт із паприкою, кмином, чорним перцем та сіллю, пропускаємо туди через прес часник. Вливаємо до йогурту лимонний сік, змішуємо компоненти.
Викладаємо в миску шматочки курки, перемішуємо. Залишаємо маринуватися курку під кришкою на 15-20 хвилин.
Обсмажуємо на парі ложок олії в сковороді мариновану курку. Далі остудити куряче м’ясо в окремій тарілці.
Для тіста змішуємо в глибокій мисці яйце з олією, молоком і водою. Частками висипаємо в рідину борошно та сіль, замішуємо рідке тісто.
Можна також збити тісто занурювальним блендером до однорідності. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин під кришкою.
На краплі олії обсмажуємо млинці з кожного боку до того моменту, коли тісто схопиться і перестане бути рідким.
Складаємо готовий млинець удвічі. Викладаємо на складений млинець у середину м’ясо. Натираємо дрібно сир, тонко нарізаємо помідор, викладаємо як на фото.
Начинку запечатуємо, обидва куточки млинця загортаємо всередину, отримуємо конус з начинкою всередині.
Викладаємо конуси на сковороду з олією швами вниз.
Обсмажуємо млинці з кожного боку до золотистої скоринки. І отримуємо млинці з яскравою начинкою з курячого м’яса, сиру та помідорів. Всі домашні будуть від них в захваті – обіцяю!