Головна Рецепти У якій воді замочувати крупи перед варінням: холодній чи гарячій

У якій воді замочувати крупи перед варінням: холодній чи гарячій

by admin

Усі крупи, крім манки та кускуса, перед тепловою обробкою необхідно промивати.

Деякі крупи краще промивати в холодній воді, деякі в гарячій, інші люблять окріп.

Подробиці

Пшонку краще обдати окропом, а потім промивати у теплій воді кілька разів.

Перловку треба промивати теж у теплій воді, але замочувати у холодній.

Круглий рис треба замочувати трохи теплою водою на 10-15 хвилин, а потім промивати холодною водою.

Тонкий та дрібний рис можна замочувати у холодній підсоленій воді, не промиваючи.

Рис для супу не треба замочувати, а треба промити, прокип’ятити 3-5 хвилин, а потім відкинути на сито. Потім цей рис можна кидати у суп.

Якщо наслідувати таку пораду, то рисовий суп буде прозорим.

Навіщо промивати крупи?

У всіх крупах міститься фітинова кислота, яка шкідлива організму і не дає йому засвоїти з продуктів корисні мікроелементи.

Тобто якщо готувати крупи без промивання, нічого корисного з них організм не отримає.

А ще у крупах багато крохмалю, який потрібно обов’язково вимити.

Чим менше крохмалю у крупах, тим нижче глікемічний індекс продукту, тобто така крупа надовго насичує організм і не піднімає рівень цукру в крові.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини