Сьогодні хотіла поділитися з вами простим рецептом із минулого. Не знаю, коли цей салат “народився” насправді, але мені він запам’ятався за 90-ми рр., тоді його готували майже в кожному ресторані нашого міста. Простий, нехитрий салатик із 4 інгредієнтів, із ніжним, але водночас пікантним смаком. На столі такий салат непоміченим не залишається.
Інгредієнти:
- крабові палички – 1 уп.
- яйця – 3 шт.
- буряк – 1 шт.
- плавлені сирки – 2 шт.
- часник – 1 зуб.
- сіль, прованські трави – за смаком
- майонез – за смаком
Приготування:
Крабові палички нарізаю кружечками, посипаю прованськими травами, злегка обсмажую на олії.
Яйця відварюю, натираю на дрібній тертці, відокремивши білки від жовтків.
Буряк запікаю, натираю на крупній тертці, додаю сіль, подрібнений часник, перемішую.
Збираю салат у кільце. Перший шар – буряк, далі-яєчний жовток-крабові палички, натертий на терці плавлений сирок, яєчний білок. Кожен шар, крім верхнього, покриваю сіточкою з майонезу. Накриваю салат харчовою плівкою, відправляю просочитися в холодильник на 3-4 години.