Готую дуже смачний шоколадний торт з повітряним молочним кремом. Дуже красивий в розрізі, і смак просто неймовірний!
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Мед 80 г
- Сода 7 г
- Яйця 4 шт.
- Цукор 120 г
- Сіль щіпка
- Борошно 120 г
- Какао 40 г
Крем:
- Желатин 10 г + вода 60 мл.
- Вершки 33% 350 мл.
- Згущене молоко 220 мл.
- Ванілін за смаком
Глазур:
- Шоколад 200 г
- Вершкове масло 100 г
Приготування:
Бісквіт:
Мед в каструлі з товстим дном розтоплюю, додаю соду і перемішую.
Коли маса стає карамельного кольору, забираю з вогню.
Збиваю міксером яйця з цукром і щіпкою солі, до пишної піни.
Додаю мед і перемішую лопаткою.
Всипаю борошно і какао, замішую лопаткою до однорідності. Вливаю масу у форму діаметром 20 см. застелену пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Готовий корж охолоджую, накриваю в плівку і кладу в холодильник на декілька годин. Потім розрізаю на 3 рівні частини.
Крем:
Охолоджені сливки збиваю міксером в білу піну.
Желатин заливаю водою до повного остигання, тоді розтоплюю на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Розтоплений желатин змішую з згущеним молоком.
Змішую дві маси разом міксером.
Збираю торт, змащую кожен корж кремом. Готовий торт накриваю плівкою і ставлю в холодильник мінімум на 6-8 годин.
Глазур:
Шоколад розтоплюю в мікрохвильовій печі, додаю м’яке вершкове масло і перемішую до однорідності.
Змащую торт глазур’ю. Ставлю в холодильник до застигання шоколаду.
Прикрашаю за бажанням і смакую!