Головна Рецепти Так гречку мало хто готує, а дарма! Чоловік таку гречку любить більше ніж м’ясо

Так гречку мало хто готує, а дарма! Чоловік таку гречку любить більше ніж м’ясо

by admin

Пропонуємо незвичайний рецепт приготування гречаної каші з овочами. Гречану крупу варимо окремо, а потім змішуємо з готовими овочами. Основним овочом є білокачанна капуста, саме вона задає основний смак страві, доповнюють її цибулею та морквою. Гречку варимо у вершковому маслі, так вона матиме виражений вершковий смак та аромат. Гречка з тушкованими овочами набуває абсолютно нового, багатшого смаку, та й при подачі такий гарнір виглядає яскравіше і насиченіше. Обов’язково приготуйте, це дуже смачно та корисно.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста 400 г
  • Морква 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія 3-5 ст.л
  • Гречана крупа 200 г
  • Вода 400 мл
  • Вершкове масло 100 г
  • Сіль 1/2 ч.л

Приготування:

Гречану крупу кілька разів промийте проточною водою, позбавляючи її від сміття.

На плиту встановіть каструлю або сотейник з водою, додайте сіль та вершкове масло.

Після кипіння, коли масло повністю розчиниться в рідині, в ємність всипте гречану крупу.

Варити гречку на невеликому вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. Кашу можна не перемішувати. Готова гречка повністю вбере у себе всю рідину.

Паралельно приготуйте овочі. Цибулю наріжте дрібним кубиком, закиньте на розігріту масляну сковороду. Смажте цибулю кілька хвилин до напівпрозорості.

Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі, пасеруйте разом 2-3 хвилини до м’якості. Вогонь встановіть на середньому рівні.

Білокочанну капусту наріжте тонкими смужками, помніть руками, щоб вона пустила сік і стала м’якшою. Закиньте капусту в каструлю до цибулі та моркви.

Овочі тушкуйте близько 15 хвилин до готовності, часто перемішуючи, щоб суміш не пригорала. В кінці приправте сіллю та перцем.

Тушковані овочі перекиньте в каструлю до гречаної каші, перемішайте. Накрийте кришкою ємність, поставте на повільний вогонь на 5-10 хвилин, щоб суміш трохи прогрілася. За цей час гречка вбере смак і аромат овочів.

Гарнір розкладіть по порційним тарілкам, подайте на стіл.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини