Головна Рецепти Створена їстівна клейка стрічка, якою можна “склеювати” роли і шаурму

Створена їстівна клейка стрічка, якою можна “склеювати” роли і шаурму

by admin

Корисна штука для кулінарів-аматорів, чиї роли та кебаби постійно розвалюються. Як повідомляє Gizmodo, група студентів Університету Джонса Хопкінса розробила, можливо, першу у світі їстівну клейку стрічку, яка зробить так, щоб буріто чи шаурма постійно не розвалювалися.

Подробиці

Їстівний «склейувач» отримав назву «Tastee Tape». Він складається з «харчового волокнистого каркасу та органічного клею», який гарантує, що інгредієнти в буріто не випадуть ні під час приготування, ні під час їжі.

Tastee Tape можна використовувати для будь-яких продуктів, у тому числі для коржів, тако та гіроса.

Із чого складається клей

В даний час студенти подають заявку на патент, тому не можуть розкрити повний склад клейкої стрічки. Однак вони відзначають, що «всі інгредієнти безпечні для вживання, стрічка складається з харчових продуктів та звичайних харчових та дієтичних добавок».

Продукт поставляється у вигляді попередньо нарізаних смужок п’ятисантиметрових, прикріплених до листів вощеного паперу. Для того щоб він став липким, достатньо нанести на нього воду.

Потенційно їстівний клей може використовуватися не тільки для ролів та буріто: наприклад, їм можна склеїти торт або виправити будь-які кулінарні помилки.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини