Головна Рецепти Солена Бринза в домашніх умовах! Готую її на продаж! Маю дуже добрий рецепт

Солена Бринза в домашніх умовах! Готую її на продаж! Маю дуже добрий рецепт

by admin

Роблю бринзу солону дома. Готувати її зовсім не складно, але потрібно дотримуватися кількох порад. Для приготування бринзи знадобляться хороше фермерське молоко, сичужний фермент і сіль.

Інгредієнти:

  • Молоко фермерське – 5 л
  • Сичужний фермент (за інструкцією)
  • Сіль

Приготування:

Молоко для бринзи потрібно брати якомога жирніше. Молоку потрібно дати відстоятися 1 добу в холодильнику.

Потім вливаю їх у каструлю. На дуже маленькій потужності плити підігріваю до температури 32-35 градусів, постійно помішуючи. Вимикаю плиту. Додаю сичужний фермент і акуратно перемішую протягом 15-20 секунд. Накриваю каструлю кришкою і залишаю на 1 годину.

За цей час, на поверхні має з’явитися щільний згусток. Розрізаю його на смужки завширшки 2 см, а потім поперек так само і ще навскоси. У підсумку має вийти щось схоже на кубики, а між ними має з’явитися сироватка. Акуратно, знизу вгору перемішую лопаткою протягом 10-15 хвилин. Залишаю хвилин на 20.  Сироватку зливаю в окремий посуд, а сирні зерна складаю у форму.

Ставлю форму в глибокий посуд і заповнюю з великою гіркою. Залишаю на 2 години. Сир зменшуватиметься в об’ємі, а в посуді з’являтиметься сироватка. Її відправляю до решти сироватки (не виливаю). Через 2 години перевертаю форму і виймаю сир. Перевертаю і знову відправляю у форму. Знову залишаю на 2 години. Так робимо 3-4 рази.

На ніч можна залишити і не перевертати. Залишаю сир на 24 години. Після закінчення часу, з’явиться молодий сир, який можна вже їсти. Але, він не солоний. Щоб його посолити, але не пересолити, готую розсіл. На 1 літр кип’яченої, холодної води додаю 200 грамів кам’яної солі (не йодованої). Добре перемішую. Проціджую через марлю, в 4 шари. Викладаю сир у цей розсіл і залишаю рівно на 24 години. 2-3 рази за цей час перевертаю його в розсолі. Усе. Молодий солоний сир у вас на столі. Такий сир придатний до вживання протягом 3-4 днів.

Але якщо у вас мета зробити бринзу, яку можна ще й довго зберігати, то процес трохи змінюється. Після того як я дістала сир із форм, його потрібно добре обваляти з усіх боків у солі та на глибоку тарілку ставлю кілька дерев’яних шпажок і поставити сир на них. Поступово сіль вбиратиметься в сир, а з сиру витікатиме сироватка, що залишилася. Ось її краще зливати, оскільки вона не дуже корисна. Залишаю сир на 12 годин, потім ще раз обвалюю в солі й перевертаю. Через 24 години у вас на столі смачнюча бринза, яку можна їсти відразу.

Зберігаю я її в концентрованому розсолі солі. З розрахунку на 1 літр кип’яченої холодної води 250 грамів солі. Зберігати потрібно в темному прохолодному місці. Найкраще в скляній банці зі щільно закритою кришкою. Необов’язково в холодильнику.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини