Головна Рецепти Смажена картопля з капустою: ситно та бюджетно

Смажена картопля з капустою: ситно та бюджетно

by admin

Смажена на сковороді картопля – багатьма улюблена бюджетна ситна страва. Дуже цікава варіація такої страви – картопля з капустою. Рецепт простий та лаконічний, але результат просто дивовижний. При обсмажуванні капуста стає дуже ароматною, м’якою та підрум’яненою, відмінно доповнюючи скибочки золотистої картоплі!

Продукти (на 3 порції):

  • Картопля – 750 г (9 шт.)
  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Цибуля ріпчаста (невелика) – 80 г (1 шт.)
  • Олія соняшникова – 60 мл (4 ст. ложки)
  • Сіль за смаком

Приготування:

Підготуйте потрібні інгредієнти.
Картоплю очистіть від шкірки, промийте та обсушіть за допомогою паперового рушника. Вага картоплі у очищеному вигляді – 600 г.

Наріжте картоплю скибочками або брусками середнього розміру.

У сковороді розігрійте олію (60 мл) і перекладіть у неї картоплю.

Зробіть вогонь максимальною і смажте картоплю, часто перемішуючи, хвилин 10, до золотистого кольору.

Паралельно цибулю почистіть і наріжте дрібними кубиками та відправте до картоплі.

Продовжуйте обсмажувати овочі на сильному вогні ще 3-4 хвилини.

Паралельно з приготуванням картоплі наріжте тоненькими смужками білокачанну капусту. Перекладіть капусту до сковороди до картоплі.

Обсмажте картоплю з капустою на вогні трохи вище середнього, часто перемішуючи, 8-10 хвилин.

В кінці приготування картоплю з капустою посоліть до смаку, прогрійте ще 1-2 хвилини і зніміть сковороду з плити.

Картопля, смажена з капустою, готова. Подавайте картоплю з капустою до столу у гарячому вигляді. З оселедцем та домашніми соліннями – це мегасмачно!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини