Сьогодні готую запечену картоплю в духовці. Страва проста, але водночас дуже смачна. Картопля виходить неймовірно смачна, ніжна та м’яка всередині, з апетитною золотистою скоринкою зверху.
Інгредієнти:
- картопля – 900 г
- сіль – 1 ч. л.
- вершкове масло – 3 ст. л.
- зелень – за бажанням
Заправка:
- рослинна олія – 3 ст. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- паприка – 1/2 ч. л.
- прованські трави – 1 ч. л.
- суміш перців – за смаком
- 4 зубчики часнику
Приготування:
Картоплю мию, чищу від шкірки та відправляю в каструлю. Якщо у вас велика, можна розрізати на частини. Для приготування підійде і молода картопля, її від шкірки очищати не потрібно. Заливаю холодною водою, щоб уся картопля сховалася. Кладу чайну ложку солі. Ставлю на плиту і доводжу до кипіння. Знімаю накип і з моменту закипання варю рівно 3 хвилини, переварювати картоплю не потрібно.
Заправка:
Потім зливаю всю воду і роблю смачну заправку для картоплі. У мисці змішую рослинну олію, додаю солі, паприку, прованські трави, суміш перців і порізаний часник. Перемішую.
Потім відправляю цю ароматну заправку в картоплю і перемішую, щоб вона рівномірно розподілилася.
Перекладаю картоплини у форму, розрівнюю, щоб вони були в один шар і додаю близько 3-х столових ложок порізаного вершкового масла.
Відправляю картоплю в духовку запікатися за 190-200 градусів на 25-40 хвилин до утворення рум’яної, золотистої скоринки.