Одним із важливих інгредієнтів котлет є білий хліб.
Використовується цей хлібобулочний виріб не в якості економії фаршу.
Подробиці
Батон застосовується зовсім з іншої причини: без замоченого м’якуша м’ясна страва навряд чи вийде ніжною.
Щоправда, серед господарок немає єдиної думки про те, скільки хліба потрібно додавати у фарш.
Зрозуміло, що додавати забагато цього інгредієнтом не варто, інакше котлети вийдуть не смачними.
Але й нестача батона навряд чи позитивно вплине на смакові якості продукту.
Рекомендована кількість хліба
І все ж таки є «золота середина». Кулінари давно дійшли висновку про правильне співвідношення фаршу та хліба у майбутніх котлетах.
За словами досвідчених господинь, на 1 кілограм м’ясного компонента має припадати 250 г хлібного.
Інші рекомендації
При приготуванні котлет бажано використовувати батон, який вже трохи підсох.
Білий хліб потрібно замочити у простій воді чи молочному напої. Використовувати слід тільки м’якуш: шкірка не потрібна.
Батон – далеко не єдиний варіант для «сусідства» з фаршем. Пару до котлетного фаршу може скласти картопля чи інший овоч.