Головна Рецепти Сирник «Мокачино»! Нове поєднання смаків! Мій авторський рецепт, який довго вдосконалювала

Сирник «Мокачино»! Нове поєднання смаків! Мій авторський рецепт, який довго вдосконалювала

by admin

Пропоную авторський рецепт пляцка Мокачино – це особливий сирник, який наче тане в роті, та вологий маковий бісквіт, поєднані кавово-горіховим кремом. Пляцок  дуже ніжний, смачний, розкішний на вигляд. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом.

Інгредієнти:

Сирна маса:

  • 6 яєць
  • 180 г цукру
  • 200 г маргарину або вершкового масла (рекомендую масло)
  • 800 г напівжирного сиру домашнього
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Шоколадний бісквіт:

  • 200 г маргарину або вершкового масла
  • 130 г цукру
  • 100 мл. молока
  • 5 ст. л. какао
  • 4 яйця
  • дрібка солі
  • 180 г борошна
  • 1 ст. л. розпушувача

Маковий корж:

  • 4 яйця
  • дрібка солі
  • 130 г цукру
  • 180 г борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 100 мл. молока
  • 120г запареного і перетертого маку
  • 100г тертих горіхів
  • 1,5 ст. л. масла або жирної сметани

Крем:

  • 120 цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 мл. завареної міцної кави на молоці або воді
  • 150 мл. молока
  • 100 г тертих горіхів
  • 180-200 г масла

Приготування:

Сирна маса:

До сиру додаю масло, жовтки, крохмаль, пробиваю блендером до однорідності.

Шоколадний бісквіт:

До м’якого масла додаю 30 г цукру, молоко, какао. Доводжу на вогні до кипіння приблизно 3 хвилини. Охолоджую.

Окремо яйця збиваю міксером з дрібкою солі та 100 г цукру до пишної піни. Додаю борошно та розпушувач, знову замішую.

Додаю шоколадну запарену масу і перемішую до однорідності.

У форму 25 на 30 см кладу пергамент, виливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 15 хвилин.

Для сирної маси збиваю білки з цукром в білу піну. Поступово додаю до сиру та акуратно перемішую лопаткою.

На готовий шоколадний корж викладаю сирну масу. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 50 хвилин до зарумянення. Тоді охолоджую повністю у формі.

Маковий корж:

Яйця збиваю з дрібкою солі та цукром. Додаю борошно та розпушувач, замішую до однорідності. Вливаю молоко кімнатної температури, перемішую.

Додаю запарений мак та подрібнені горіхи, ще м’яке масло або сметану. Замішую лопаткою.

Тісто виливаю у форму з пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Крем:

Крохмаль змішую з цукром в каструлі, заливаю завареною кавою та молоком. Всипаю терті горіхи, перемішую. Варю до загустіння, весь час помішуючи вінчиком по дні каструлі. Охолоджую до кімнатної температури. Окремо збиваю вершкове масло і поступово змішую кавовою основою.

Маковий корж злегка підрівнюю.

На сирник накладаю весь крем, розрівнюю, поверх кладу маковий корж верхом до крему. Покриваю шоколадною помадкою. Залишаю на ніч в холодильнику.

Тоді заварюю чай та насолоджуюсь смаком!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини