Головна Рецепти Сирні мафіни без борошна та цукру 

Сирні мафіни без борошна та цукру 

by admin

Якщо ви слідкуєте за фігурою та дотримуєтеся принципів здорового харчування, то приготуйте такі мафіни без борошна та білого цукру. Будуть неймовірні ніжні та смачні.

Подробиці

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 0% – 200 г
  • яйце маленьке – 1 шт. (44 г) 
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • цукрозамінник – 1 мірна ложка (близько 2 г)
  • ароматизатор ваніль – 4 краплі (1 г)
  • яблуко чи інші улюблені добавки (чорниця/родзинки) – 8 г

Насамперед увімкніть духовку на 180 градусів та приготуйте начинку для мафінів. Родзинки промийте окропом, яблуко дрібно поріжте і присипте за бажанням трішки корицею, а чорницю просто дістаньте з морозилки або промийте, якщо свіжа.

Візьміть глибоку миску, викладіть у неї кисломолочний сир, вбийте яйце, додайте цукрозамінник «ФітПарад №7»  та крохмаль. Якщо робите з родзинками та ягодами, то одразу вмішуйте їх у тісто.

Зверніть увагу, тісто буде липким – це не страшно. Розкладіть його по 4 силіконові форми для кексів.

Якщо робите з яблуком, то покладіть по ложці тіста у 4 форми, зверху додайте дрібно порізані яблука і закрийте тістом, що залишилося. Відразу відправляйте в духовку та випікайте протягом 25-30 хвилин.

Час вказується приблизний, адже у всіх різні духовки. Тому перший раз краще спостерігати за процесом випікання, щоб кекси не підгоріли. Іноді кекси піднімаються добре, іноді не дуже, однак це абсолютно не впливає на їхній смак.

Зверніть увагу, що для вдалих мафінів важливий розмір яйця (маленьке) і консистенція сиру (пастоподібний): велике яйце дасть більше вологи, яку треба буде вирівнювати непотрібним нам борошном або крохмалем, а зернистий сир дасть неоднорідні мафіни, що розвалюються. Тому добре, якщо у вашому холодильнику завжди будуть дрібні яйця саме для цієї страви та сир кремоподібний. Якщо ж нема, то ви завжди можете його перетерти через сито або збити блендером.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини