Головна Рецепти Рецепт, який я боюсь втратити! Готую цей торт на кожне свято! Смачнішого не знаю

Рецепт, який я боюсь втратити! Готую цей торт на кожне свято! Смачнішого не знаю

by admin

Цей рецепт торта мене виручає, коли мені потрібно приготувати щось солодке до чаю, але часу не так вже й багато, як хотілося б. На його приготування у мене йде буквально півгодини. Нехай і здається, що випекти смачний торт за цей час – просто нереально.

Інгредієнти:

Коржі:

  • Борошно – 140 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Згущене молоко – 1 б.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Какао – 2 ч. л.
  • Лимонний сік

Крем:

  • Сметана – 400 г
  • Цукор – 150-200 г

Приготування:

Коржі:

Для коржів розтоплюю вершкове масло. Зазвичай я використовую мікрохвильовку, буквально 1 хвилину. Далі перемішую розтоплене вершкове масло зі згущеним молоком. Вбиваю до них кілька курячих яєць і перемішую продукти вінчиком. Для легкості коржів всипаю в тісто соду, попередньо погасивши її лимонним соком.

Перемішую продукти і всипаю до них просіяне пшеничне борошно. Я замішую тісто вінчиком до однорідної рідкої консистенції. Замінити соду можна розпушувачем, у такому разі лимонний сік можна не додавати.

Розділяю тісто на 2 рівні частини. Викладаю одну з них на деко вигляді пласта. У другу частину тіста додаю какао і перемішую. Рекомендую застелити деко дно пергаментним папером і змастити поверхню рослинною олією. Випікаю в духовці за 180 градусів 10 хвилин. Щоб прискорити процес приготування торта, я викладаю на одне велике деко одразу 2 пласти тіста.

Крем:

Для крему змішую жирну сметану з цукром і збиваю міксером. Крем має вийти однорідним за консистенцією, пишним.

Коли коржі будуть готові, даю їм трохи охолонути і нарізаю на 2 рівні частини. Залишки можна використовувати як прикрасу для торта.

Змащую теплі коржі рясним шаром крему, як і верхівку торта.

Посипаю торт залишками готового тіста, яке потрібно подрібнити на крихту.

Я подаю цей торт одразу ж до столу. Великий плюс у тому, що його не потрібно довго настоювати. Він буде смачним, солодким, не сухим.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини