Шарлотка це пройдений варіант, тому приготувала заливний яблучний пиріг у духовці, який тане в роті. Щоб приготувати пиріг з яблуками, знадобляться яблука та мигдаль, змішуємо інгредієнти та випікаємо у духовці. Вітаю, тепер ви знаєте рецепт пирога з яблуками.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт
- олія – 30 мл
- цукор – 100 г
- борошно – 150 г
- розпушувач – 1 ч.л
- молоко – 150 мл
- мигдаль – 100 + 30 г
- яблука – 4 шт
- посипати цукром – 1 ст.л
Приготування:
4 яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо на тонкі невеликі шматочки, зверху поливаємо лимонним соком, перемішати.
Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на 5-10 хвилин і очищаємо від шкірки. Очищений мигдаль подрібнюємо за допомогою ножа і прибираємо убік.
Підготуємо заливне тісто, в глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і добре збити міксером до однорідної маси. Тонким струменем вливаємо молоко, олію, перемішати.
Через сито просіюємо борошно, розпушувач, перемішати міксером до однорідного стану (тісто виходить рідким). В отримане тісто висипаємо нарізані яблука, мигдаль, перемішати.
Форму діаметром 22-24 см дно застилаємо пергаментним папером, виливаємо тісто, розрівняти, зверху посипаємо трохи цукром та подрібненим мигдалем.
Відправляємо пиріг у духовку до 180 градусів і випікаємо 60-80 хвилин (за 20 хвилин до кінця накрити пиріг фольгою, щоб пиріг добре пропікся).
Готовому пирогу даємо охолонути у формі приблизно 30 хвилин, дістаємо, перекладаємо на блюдо і подаємо до чаю.