Головна Рецепти Рецепт із старого бабусиного зошита: так заливний яблучний пиріг я ще не готувала!

Рецепт із старого бабусиного зошита: так заливний яблучний пиріг я ще не готувала!

by admin

Шарлотка це пройдений варіант, тому приготувала заливний яблучний пиріг у духовці, який тане в роті. Щоб приготувати пиріг з яблуками, знадобляться яблука та мигдаль, змішуємо інгредієнти та випікаємо у духовці. Вітаю, тепер ви знаєте рецепт пирога з яблуками.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • олія – 30 мл
  • цукор – 100 г
  • борошно – 150 г
  • розпушувач – 1 ч.л
  • молоко – 150 мл
  • мигдаль – 100 + 30 г
  • яблука – 4 шт
  • посипати цукром – 1 ст.л

Приготування:

4 яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо на тонкі невеликі шматочки, зверху поливаємо лимонним соком, перемішати.

Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на 5-10 хвилин і очищаємо від шкірки. Очищений мигдаль подрібнюємо за допомогою ножа і прибираємо убік.

Підготуємо заливне тісто, в глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і добре збити міксером до однорідної маси. Тонким струменем вливаємо молоко, олію, перемішати.

Через сито просіюємо борошно, розпушувач, перемішати міксером до однорідного стану (тісто виходить рідким). В отримане тісто висипаємо нарізані яблука, мигдаль, перемішати.

Форму діаметром 22-24 см дно застилаємо пергаментним папером, виливаємо тісто, розрівняти, зверху посипаємо трохи цукром та подрібненим мигдалем.

Відправляємо пиріг у духовку до 180 градусів і випікаємо 60-80 хвилин (за 20 хвилин до кінця накрити пиріг фольгою, щоб пиріг добре пропікся).

Готовому пирогу даємо охолонути у формі приблизно 30 хвилин, дістаємо, перекладаємо на блюдо і подаємо до чаю.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини