Головна Рецепти Простіше, ніж здається: як приготувати ресторанну страву тартар в домашніх умовах

Простіше, ніж здається: як приготувати ресторанну страву тартар в домашніх умовах

by admin

Зрідка можна зустріти господиню, яка може похвалитися тим, що регулярно подає до столу ідеальний класичний тартар: річ у тому, що його можна зустріти лише в ресторанах класу “люкс”. Проте блюдо далеко не так складно готувати, як здається. До того ж у закладах ціна на цю страву просто космічна.

До речі, тартар винайшли зовсім не французи, а воїни-кочівники: європейські кухарі просто довели рецептуру та технологію до досконалості. Раніше було прийнято готувати тартар лише з телятини чи яловичини. Однак сучасні кухарі допускають страви з риби, конини та баранини. Все залежить від того, яке м’ясо вам здається кращим.

Які продукти нам знадобляться для рецепту класичного тартару:

  • 200 гр гарного яловичого м’яса;
  • столова ложка оливкової олії;
  • четвертинка цибулини;
  • 1 сирий курячий жовток;
  • чайна ложка вустерського соусу (якщо ви не маєте цього делікатесу, то ми розповімо вам, чим його можна бюджетно замінити);
  • сіль та чорний перець на ваш розсуд;
  • маринований огірок та свіжа зелень для подачі;
  • білий хліб чи тости.

Як готувати:

Відразу обмовимося, що м’ясо потрібно купувати найкращої якості та свіже, оскільки тартар – це сира страва.

Потрібно нарізати його на шматочки приблизно 5 на 5 мм. Щоб м’ясо набуло більш вишуканого і щільного смаку, рекомендується попередньо потримати його кілька годин у холодильнику.

Після того, як ви його подрібнили, можна додавати сіль, перець, олію та соус.

Для тих, хто не знає, Вустерський соус вважається елітною приправою. У світовій кулінарії він знайшов найширше застосування. Проте продукт стоїть пристойно: близько двох років його настоюють у дубових бочках, а сам склад може включати більше 30 інгредієнтів.

Можна знайти бюджетну заміну: змішайте один до одного соєвий та рибний соуси. Також, як альтернатива може виступати бальзамічний оцет.

Цибулю дрібно пошаткувати і додати до інших інгредієнтів.

Потім варто взяти білий хліб або тост, додати невелику кількість оливкової олії і трохи просмажити її на сковорідці.

Взяти тарілку для подачі, сформувати тартар та покласти по центру. У центрі м’ясної закуски робимо особливе поглиблення, куди вливаємо сирий курячий жовток.

Нарізаємо маринований огірок, прожарений хліб і розкладаємо довкола тартару. Зверху посипаємо свіжою зеленню. Можна також нарізати скибочки лимона.

До речі, тартар мало кого може залишити байдужим: від цієї страви приходять або в захват, або ж не можуть приховати свою огиду.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини