Головна Рецепти Прискорити дозрівання помідорів можна за допомогою шпильки

Прискорити дозрівання помідорів можна за допомогою шпильки

by admin

Помідори на грядці не завжди вчасно починають червоніти та дозрівають повільно. Особливо коли надворі дощова і прохолодна погода.

Існує кілька способів, як «підштовхнути» томати до якнайшвидшого дозрівання як у відкритому, так і закритому ґрунті.

Подробиці

Помилки при вирощуванні томатів

Деякі городники помиляються, думаючи, що томати обов’язково мають дозріти на кущах. Плоди рекомендують знімати із кущів, якщо вони побіліли. Вони можуть дозріти у теплому приміщенні.

Як прискорити дозрівання на кущі

Щоб томати достигали на кущах швидше, можна використовувати кілька хитрощів та способів: хімічний, сонячний та з шпилькою.

Хімічні добрива

Особливо корисне підживлення томатів суперфосфатом. Для цього на 5 л води беремо 20-25 г суперфосфату, який попередньо розводимо у невеликій кількості води.

Проціджений розчин застосовуємо для обприскування томатів, щоб прискорити дозрівання плодів.

Сонце

Якщо плоди томатів опинилися в тіні, потрібно розгорнути кущ таким чином, щоб томати опинилися на сонці. І вони достигатимуть набагато швидше.

Прокол шпилькою

Для прискорення дозрівання томатів використовують звичайну шпильку. У побілілих на кущах плодах роблять прокол шпилькою біля плодоніжки. Такий прийом прискорить їх дозрівання на 9-10 днів.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини