Головна Рецепти Подруга поділилася найкращим рецептом: третій рік так закриваю, до весни з’їдаються скільки б не зробила

Подруга поділилася найкращим рецептом: третій рік так закриваю, до весни з’їдаються скільки б не зробила

by admin

Сьогодні мариную помідори на зиму. Рецепт простий, а результат на п’ять із плюсом, у нас ці помідори розлітаються в одну мить, так, і розсіл виходить теж дуже смачний!

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг +-
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1/2- 1 шт.
  • Солодкий перець – 1/2 – 1шт.
  • гіркий перець – 1/4 – 1/2 шт.
  • Часник – 1-1/2 головки
  • Петрушка, базилік – за смаком
  • Запашний перець горошком – 3-4 шт.

Розсіл із розрахунку на 3-х літрову банку:

  • Соль – 1 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л. (без верху)
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Приготування:

Починаю з підготовки всіх інгредієнтів: очищаю і промиваю часник, цибулю, моркву, зелень, солодкий, гіркий перець і помідори. Цибулю, моркву і перець нарізаю кружальцями, а помідори вздовж навпіл.

Беру чисті сухі банки, на дно нарізаю кілька зубчиків часнику й укладаю перший шар помідорів. Далі викладаю цибулю і гілочки базиліку.

Зверху знову шар помідорів і трохи гіркого перцю, але можна і без нього.

Замість петрушки можна додати селеру, теж дуже смачно виходить. У наповнені банки додаю по кілька горошин запашного перцю і заливаю банки окропом. Банки накриваю кришками і залишаю хвилин на 15-20.

Розсіл:

Потім воду з банок зливаю в каструлю, додаю склянку звичайної води і доводжу до кипіння. Далі додаю цукор, сіль, перемішую і всипаю лимонну кислоту.

Киплячим розсолом заливаю банки з помідорами.

Щільно закриваю кришками. Банки перевертаю, вкутую рушниками й залишаю до повного охолодження.

Ось і все, вдалих вам заготовок!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини