Головна Рецепти Перепробувала багато рецептів, але завжди повертаюся до свого улюбленого тіста!

Перепробувала багато рецептів, але завжди повертаюся до свого улюбленого тіста!

by admin

У миску всипаю три повні чашки борошна. Чашка у мене об’ємом 400 мл. Беру одне велике яйце, додаю 1 ч.л.солі та 2 ст.л.олії. Добре все перемішую, роблю ямку в борошні та вливаю яєчну суміш. Трохи перемішаю все з мукою і зверху наливаю чашку окропу. Чашка нехай буде трохи неповна приблизно 380 мл. Як влила окріп, активно все перемішую, щоб більша частина борошна заварювалася. Коли тісто трохи охолоне, підключаю руки і вимішую тісто, збираю всі крихти. Тісто виходить тепле, середньої густини і зовсім не липне.

Забираю тісто в пакет і залишаю на столі на 15-20 хвилин. Потім беру шматочок тіста, розкочую завтовшки близько 1 мм. Решту тіста залишаю в пакеті. Під час розкочування стіл посипаю борошном у міру потреби.

Вирізаю кружечки за допомогою склянки діаметром 6 см. Залишки тіста прибираю назад у пакет, вони з легкістю поєднуються з новим шматочком тіста. Таким чином, залишків тіста не залишиться.

Але буває так, що фарш закінчився і тісто все ж таки залишилося, трохи нижче я розповім, що ще можна приготувати з цього тіста.
Коли готові заготовки, беру кружок тіста кладу трохи фаршу в серединку, склеюю краї і з’єдную куточки. Фарш у мене сьогодні з курячої грудки та свинячого сала.

Інгредієнти для фаршу:

  • Куряча грудка 500-600 г.
  • Сало свіже 70 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зубчик.
  • Сіль, перець за смаком.

Пельмені зазвичай готую одразу і частину заморожую.

Варю пельмені у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та чорного перцю горошком.

З моменту закипання готую пельмені 5 хвилин.

Тісто дуже ніжне, не розварюється і загалом пельмені виходять дуже смачні.

Якщо тісто залишилося, його можна заморозити і потім використати для пельменів. Також із цього тіста можна приготувати чебуреки. Я іноді просто готую хмиз. Залишки тіста тонко розкочую і обсмажую в олії.

Ось така смакота виходить.

Присипаю цукровою пудрою.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини